Logistiek

Hier liggen de roots van Arcade

In 1986 zetten we onze eerste stappen in de logistieke wereld: een expertise die we doorheen de jaren perfectioneerden en vandaag nog steeds tot in de puntjes beheersen.

Naast logistieke spelers, ondersteunen we ook havenbedrijven en industriële partners met een doordacht logistiek ontwerp. Dankzij onze ervaring met logistieke processen denken we proactief mee na hoe we je processen kunnen optimaliseren. Samen met onze klanten analyseren we de mogelijkheden van sites en gebouwen, we vertalen hun noden naar efficiënte en flexibele realisaties.

Onze aanpak, van A tot Z

Als studiebureau met 40 jaar ervaring, is het onze missie om projecten sterk en berekend op de kaart te zetten. Dat doen we als ingenieur met ruime technische expertise, maar bovenal als projectmanager met jarenlange ervaring in het bouwproces én doortastende marktkennis. Zo gaan wij te werk.

Haalbaarheidsstudie / Masterplanning

Een haalbaarheidsstudie of masterplan geeft een helder beeld van de verschillende opties. Per voorstel bekijken we de voor- en nadelen naar uitbreidbaarheid, flexibiliteit en kosten (zowel CAPEX als OPEX) . Die studie vormt de ruggengraat voor het businessplan van onze klanten.

Omgevingsvergunningen

In samenwerking met ervaren onafhankelijke architecten bereiden wij de omgevingsvergunningaanvragen voor, dienen ze in bij de juiste instanties en volgen de procedure van dichtbij op. De regelgeving die voortdurend verandert, vormt een grote uitdaging voor bedrijven. Wij monitoren dat regelgevend kader en formuleren nieuwe antwoorden op nieuwe regels.

Logistics Engineering

We werken een volledig aanbestedingsdossier uit. Met dat dossier begeleiden we onze klanten om de juiste bouwpartners te vinden en waterdichte contracten af te sluiten.

Projectmanagement

Tijdens de uitvoeringsfase blijven we het project op de voet volgen en sturen we tijdig bij als het nodig is.

5412-combinant-overslag-terminal-goederenspoor

Van ontwerp tot engineering

Arcade zet de schouders onder diverse projecten in uiteenlopende sectoren. Van ontwerp en engineering voor magazijnen, batterijparken en distributiecentra, tot masterplannen voor multilevel parkeergebouwen. Naast nieuwbouw en renovatie van conventionele industriële sites, bouwden we de voorbije jaren mooie referenties op in de chemische sector. Ook diverse haventerminals, zoals ADR- en SEVESO-terminals, behoren tot ons expertisegebied.

Heb je nood aan nieuwe logistieke gebouwen, of is renovatie, uitbreiding of upgrade aan de orde? Maar weet je niet goed hoe dit aan te pakken, geef ons een seintje, we bekijken het samen!

Bert Slagmolen

Ontdek onze andere expertises

Méér dan een studiebureau. Uw partner in iedere discipline.

Een stabiele basis voor elk project.

De structuur is de ruggengraat van elk gebouw. Onze stabiliteitsingenieurs zorgen dagdagelijks voor een optimale integratie van die structuur in elk ontwerp.

Stabiliteit

Duurzame en efficiënte gebouwtechnieken.

Duurzaam bouwen is een must, om zeker te zijn dat een gebouw voldoet aan alle normen is begeleiding geen overbodig luxe.

Duurzame gebouwtechnieken

Innoveren met BIM.

We garanderen een ontwerpproces waarin alle partners op een digitale, gestructureerde manier informatie vastleggen, beheren en uitwisselen.

BIM

Koploper in de energietransitie.

We staan vandaag op het kantelpunt van de energietransitie en Arcade slaat daarbij de brug tussen de energiesector en de bouwsector.

Energie

Hoe kunnen we jouw toekomst versterken?