Vlaeynatie - Zeeland Sugar Terminal

Dit project omvat de volledige architectuuropdracht van de multimodale suiker en meststoffenterminal voor Vlaeynatie BV aan de Axelse Vlakte in Terneuzen.  De corebusiness van Vlaeynatie bestaat uit het verpakken van bulkproducten aan de hand van ultramoderne infrastructuur gepositioneerd op prime locaties in Europa.  De site in Terneuzen omvat 2 bulk opslagloodsen van 32.000 m2 & 28.000 m2 die tailormade opslag van diverse producten mogelijk maakt.  Naast opslag heeft Vlaeynatie de nodige apparatuur in huis voor zeven,  opzakken en mengen van de producten. Vlaeynatie kan blends maken van tot wel 5 verschillende componenten, allen meteen verbonden met de opzakinstallaties. 

Naast de opslag van meststoffen bevat het terrein een state-of-the art suikerterminal, uniek in Europa. De “Zeeland Sugar Terminal” combineert 130.000 MT opslagcapaciteit met nauwkeurige en betrouwbare opzakmachines, een laadinstallatie voor containers en trucks alsook opslagcapaciteit voor container import.  De suiker wordt in bulk opgeslagen in 2 silo’s met een capaciteit van resp. 80.000 ton (68 meter hoogte) en 50.000 ton (58 meter hoogte). De oorsprong is met name suiker uit Frankrijk en Duitsland die hier opgeslagen wordt voor export. 

Vlaeynatie is tri-modaal geconnecteerd. Met een diepwater (12 meter) connectie alsook spoortoegang is de terminal ideaal ontsloten. 

Rol Arcade – Voor het volledige terrein is Arcade verantwoordelijk voor de architectuuropdracht inclusief omgevingsaanleg, stabiliteit & gebouwtechnieken (gedeelte civiele werken). Naast het gedeelte van de civiele werken staat Arcade, Vlaeynatie bij in de technische bijstand en integratie voor alle bijbehorende infrastructuur en installaties: silogebouwen, transportbanden, opzakmachines enz.

Project details

  • LocatieAutrichehavenweg, Westdorpe (NL)
  • BouwheerVlaeynatie BV
  • Start- en einddatum2017-2019
  • StatusOpgeleverd
Sleep

Hoe kunnen we jouw toekomst versterken?