Montea - Implementatie batterij opslagsystemen

Uitdaging

Montea is een Belgische logistieke vastgoedinvesteerder, waarvan een groot deel van hun daken vol ligt met zonnepanelen. Hun gebouwen verbruiken typisch maar een fractie van de energie die de zonnepanelen opwekken, waardoor een groot deel van de opgewekte energie in het net wordt geïnjecteerd. Om beter in te spelen op de evoluerende energiemarkten, wou Montea onderzoeken of het zinvol is om dit overschot te benutten door middel van batterijopslag, in plaats van het simpelweg in het net te injecteren.

Oplossing

Bij het realiseren van een batterijopslagproject komen vele aspecten kijken, waarbij Arcade Montea van A tot Z ondersteunt en ontzorgt. De eerste stap is het bepalen van de juiste batterijgrootte per site. De optimale grootte hangt echter af van van de toepassingen waarvoor de batterijen zullen worden ingezet. In overleg met verschillende partijen die de batterijen zouden kunnen aansturen, is een optimale biedstrategie ontwikkeld, waarbij rekening wordt gehouden met het financiële model dat Montea hanteert voor hun huurders. Verder is de impact op het energiecontract bestudeerd en is een marktanalyse uitgevoerd voor een performant energiemanagementsysteem, dat in de toekomst kan worden uitgebreid in functie van verdere elektrificatie op de sites.

 Nadat de biedstrategie bepaald was, heeft Arcade Montea begeleid bij het coördineren van de offertevraag voor de batterijsystemen.

Tot slot zal Arcade het projectmanagement uitvoeren tot aan de oplevering, waaronder ook bijvoorbeeld de coördinatie tussen de batterijleverancier en de partijen die de batterijen zullen aansturen.

Project details

  • LocatieBelgië
  • BouwheerMontea
  • Start- en einddatum02/2023 - 12/2024
  • StatusIn uitvoering

Hoe kunnen we jouw toekomst versterken?