Ineos - Project One Admin Campus

Dit project omvat de bouw van een een Administratieve Campus ter ondersteuning van een ethaankraker en de gerelateerde infrastructuur binnen het petrochemische complex Project One. De campus zal de administratieve en onderhoudsfuncties ter ondersteuning van het complex vervullen, en omvat onder andere faciliteiten voor administratieve kantoren, onderhouds- en reparatiesworkshops, opslag van materialen en goederen, parkeerplaatsen, veiligheidstoegang, etc. De Admin Campus vormt een circulatie-hub als zuiderse ingang tot het Project One complex en vervult een rol als verkeersas voor medewerkers, goederen en bezoekers.

Dit bouwproject van ca. 65 miljoen euro maakt deel uit van het INEOS One project, waarbij Brits chemiebedrijf INEOS in de Antwerpse haven (site Lillo) een ethaankraker bouwt die tot 1450 kton etheen per jaar zal produceren. Naast de fabriek komt een nieuwe administratieve campus, waarvan de bouw is toegekend aan aannemer Cordeel en waar Arcade als studiebureau een groot aandeel van de uitvoeringsstudies behartigt. Het hoofdgebouw van de administratieve campus bevat kantoor- en werkruimtes voor ongeveer 250 mensen en is voorzien van een fitnessruimte en een eigen restaurant. Daarnaast omvat de campus ook een nieuwe workshopruimte, verscheidene opslagruimtes, veiligheidslokalen en een fietsenstalling met reparatiepunt.

Naast de studie stabiliteit en gebouwtechnieken zet Arcade als BIM Procesmanager de volledige BIM-strategie op om te kunnen voldoen aan de BIM-gerelateerde vereisten van de opdrachtgever, alsook de BIM-doelstellingen van het projectteam zelf. Deze strategie wordt vastgelegd in een set BIM-documenten cfr. de ISO19650 framework, waaronder een Informatieprotocol, EIR, BIM Uitvoeringsplan, Taak- en Masterinformatieleveringsplannen (TIDP en MIDP), etc. Daarnaast beheert Arcade de Common Data Environment die de uitwisseling van informatie ondersteund.

Als BIM-Coördinator begeleid Arcade het volledige project-team in het toepassen en gebruiken van de BIM strategie ter ondersteuning van het ontwerp en de uitvoering van het project. Dit omvat odner andere het toelichten van de strategie, geven van trainingen en workshop,s verzorgen vand e ruimtelijke coördinatie van al de modellen, clashdetectie en modelcontroles, etc.

Project details

  • LocatiePort of Antwerp
  • BouwheerIneos
  • ArchitectWilma Wastia
  • Start- en einddatum2024 - ....
  • StatusIn uitvoering
Sleep

Hoe kunnen we jouw toekomst versterken?