De Vlaamse Waterweg - Gabriël Theunisbrug

In het kader van de capaciteitsverhoging van het Albertkanaal investeert de Vlaamse Waterweg de komende jaren sterk in de aanpassing van haar infrastructuur. Met een vrije hoogte van 6,82 meter en een doorvaart breedte van 48 meter is de brug niet aangepast aan de doorgang van moderne binnenvaartschepen met 4 lagen containers. De brug wordt daarom verhoogd naar 9,10 meter en de doorvaarbreedte aangepast naar 90 meter.

Van april 2019 tot april 2020 loopt de eerste fase van de werken aan de Theunisbrug. Aan de oostkant worden 2 nieuwe bruggen gebouwd naast de bestaande brug: een trambrug en een wegbrug met fiets- en voetpaden voor het toekomstige verkeer van Deurne naar Merksem.

Tijdens het bouwverlof 2020 opende het eerste deel van de brug. een opvallende visuele ervaring die zorgt voort een vloeiende verbinding tussen beide oevers van het Albertkanaal ter hoogte van het Sportpaleis. Volledige oplevering wordt verwacht in de zomer van 2021. Arcade is hier verantwoordelijk voor het studiewerk van alle beton -en fundering elementen in opdracht van Artes Group Artes Group. Een collectie in samenwerking met ZJA en De Vlaamse Waterweg.

Project details

  • LocatieCarettestraat, Antwerpen
  • BouwheerDe Vlaamse Waterweg
  • ArchitectZJA Zwarts & Jasma Architecten
  • Start- en einddatum2018 - 2022
  • StatusIn uitvoering
Sleep

Hoe kunnen we jouw toekomst versterken?