Honda - Dynamische energiestudie bumpermagazijn

Uitdaging

Honda ondervindt problemen bij het opwarmen van hun bumpermagazijn, dat dateert uit 2005 en waarvan de gevel momenteel niet geïsoleerd is. Daarnaast zijn energiebesparingen ook een belangrijk topic voor hen. In de studie werd onderzocht of bijkomende gevelisolatie dit probleem zou kunnen verhelpen, en wat de impact zou zijn op het energiegebruik.  

Oplossing

Om de impact op het energieverbruik te bepalen, zijn dynamische gebouwsimulaties uitgevoerd. Hierbij is voor verschillende isolatiediktes berekend hoeveel energie er bespaard kan worden. In parallel heeft de afdeling logistiek en industrie een raming gemaakt van de investeringskosten voor de verschillende isolatiediktes en hebben zij een ook een aanbestedingsdossier uitgewerkt. 

Resultaat

De resultaten en bevindingen van de energiestudie zijn in een rapport gepresenteerd aan Honda. Op basis van deze informatie kunnen zij een gefundeerde beslissing nemen over de hoeveelheid isolatie die ze willen toevoegen aan het gebouw. Arcade zal hen verder begeleiden bij het opmaken van een aanbestedingsdossier, het analyseren van de offertes en het aanvragen van de nodige vergunningen. 

Project details

  • LocatieAalst
  • BouwheerHonda
  • Start- en einddatum2024
  • Status7500 m²

Hoe kunnen we jouw toekomst versterken?